Forkortelser i artikkelnavn:

Hvis du kommer inn på en artikkel uten å følge menyen i venstre hjørne så finner du disse forkortelsene i artikkelnavnet som forklarer type bilde:

FPR - Full Perlet Rund diamant
FPK - Full Perlet Kvadrat diamant

DPR - Delvis Perlet Rund diamant
DPK - Delvis Perlet Kvadrat diamant

AP - Assorterte Perler

Tips for Diamond Painting

Ved mottak av pakken:

1. Åpne opp pakken og rull ut canvas. Har canvas få brett på seg så legg det i press under en tung bok over natten. Du kan også prøve å legge canvas på flatt underlag, løft opp 1/3 av frontarket, stryk dette på igjen med flat hånd. På denne måten vil du få canvas flat, det krøller seg ikke lengre. Er det fremdeles bølger på canvas så stryk dette lett ved å legge det med motivet ned på et bakepapir (behold beskyttelsesarket på motivet), legg et bakepapir på topp og stryk deretter lett på baksiden av lerret til dette er flatt.

2. Sorter perlene, legg de enten i bokser eller poser med angivelse av nummer så du vet hvilke perler som hører til merkene på canvas.

3. Klipp bort remse for remse av plastarket/belegget som dekker den limbelagte canvas. Begynn på den siden som gjør at du unngår å dra hånden din over perlene (kan være smart å starte på toppen og jobbe seg nedover).

4. Hell perlene du skal bruke på brettet, rist forsiktig på brettet og perlene vil legge seg nedi rillene. 

5. Stikk pennen ned i voksen, deretter dytter du pennen forsiktig til perlen og den vil sette seg fast. Flytt så en og en perle over på canvas på riktig nummer.

6. Når du har perlet opp et område så bruk en rulle, liten kjevle eller noe annet til å rulle over perlene slik at disse fester seg godt til canvas.

7. Skulle limbelegget ha løsnet fra canvas på noen plasser, dra veldig forsiktig en skarp kniv (du skal kun lage luftlomme i limet, ikke skjære i canvas) langs dette området, og press forsiktig limbelegget ned mot canvas.

8. Ferdig bilde kan så rammes inn. Hvis du ikke finner riktig størrelse så kan bildet klippes ut og ev border kan brukes til å dekorere omrisse inni rammen. 

100% perlet
Delvis perlet

Det finnes mange gode demovideoer på Youtube med trinn for trinn for Diamond Painting.

Disse vil jeg anbefale:

https://www.youtube.com/watch?v=mDfVWcjkQq4

lagt til handlevogn